על הים באילת

פסח 2009 אני מוצאת את עצמי באילת ליד חוף המגדלור. יושבת על שפת הים עם כוס ערק לימונענע ומנשנשת. נסעתי בעקבות הלב.. בזמנו עם בעלי, חמי וחמותי לעתיד. הם היו עם הקרוואן שלהם ואנחנו הצטרפנו עם אוהל. התעוררנו כל בוקר עם שמש מלטפת ולפעמים מחבקת מדי. פותחים את העיניים וקופצים למים. משנרקלים ורואים אלמוגים בשלל צבעים, דגים שונים ומשונים והרבה יופי מרהיב מתחת למים. יוצאים לזולה שלנו בדרומי, מתיישבים להכין כוסית ולחשוב על התפריט היומי.

בסוכות עוברת מישהי בחוף שמוכרת ספינג'ים מעלפים, ענקיים, אווריריים, רכים ומסוכרים. 

אני לא יודעת אם אתם מכירים את הדגים הכי טעימים בעולם ואלו הם הארסים שניתן למצוא בעיקר באילת או לדוג לבד ברחבי הארץ. פיש אנד צ'יפס אבל מארסים שלמים. מקמחים, מתבלנים ולשמן. מפלטים ומלקקים את האצבעות. אני גם אוהבת לאכול את הזנבות שיוצאים קראנצ'יים במיוחד. 

פיצות ביתיות בטאבון הנייד שלנו יוצאות שלמות. אני מכינה בצק בכמויות מסחריות מקמח קאפוטו. 

אוראל פותח את הבצק ומשאיר קצוות שתופחים כל כך יפה. והבועות של הבצק האוורירי, אין עליהן.  

גם מרגריטה וגם פיצה ביאנקה. הכי טובה שלנו זאת הפיצה הלבנה, רוטב שמנת של אוראל עם אגוז מוסקט כיד המלך, שום ופרמז'ן, מעל בטטות מקורמלות, בצל סגול ואנשובי. ומי שפחות בעניין של הדג המלוח הזה אז כמה נגיעות של מלח גס וזה מעדן. 

בשנים האחרונות גם נהנים לגלגל סושי על החוף, בעיקר עם סלמון נא וירקות; אבודקו, בטטה בטמפורה, עירית, מלפפון ואספרגוס. גיסתי מוסיפה טמאגו שיוצא לה לא רע. ויש גם את הרול שנכנס לאופנה כבר כמה שנים עם גבינת שמנת, סלמון מעושן וחתיכות לימון. מתכננים לקחת את הברנר בפעם הבאה ולהכין ציפוי סלמון צרוב, הטעם שיוצא מצריבה באש גלויה, פשוט מעולה. 

ואם כבר בסלמון עסקינן, אז כמובן גם סביצ'ה סלמון נא בתיבול אסייתי, מירין, סויה, שמן שומשום, נגיעות יוזו ומלח גס על מצע ברוסקטות מצה, זה מעדן. 

בפסח זה בעיקר הרבה על האש כי מה נאכל כשאסור חמץ ואף ללא חשש קטניות על פי הנוהג של חמותי. משתדלים לגוון, בין פרגיות לכנפיים לבין כבד עגל, סטייק אנטריקוט ופילה בקר. 

לפני שנתיים קנינו קרוואן משלנו כדי שנוכל לטייל גם עם הילדים וככה אנחנו מבלים את החגים עם כל המשפוחה. 

פתאום צץ לנו רעיון לאחד בין האהבה של אוראל לטיולים לבין האהבה שלי לאוכל בחוץ וכך נולדו להם סופ"שים חווייתיים של בילוי זוגי בקרוואן עם הרבה טיולים וקולינריה.

רוצים לקבל המלצה?

קבלו המלצות למסעדות שוות, כל החוויות המהנות, המטעמים המענגים ומתכונים